CONFERINŢA AFACERI ÎN AGRICULTURĂ | DUMITRU NANCU, DIRECTORUL GENERAL AL FNGCIMM: "Am soluţionat 9.126 de cereri de finanţare din partea sectorului agricol"

V.R.
Ziarul BURSA #Companii #Agricultură / 14 octombrie 2022

Dumitru Nancu

Dumitru Nancu

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM) a soluţionat 9.126 de cereri trimise către 20 de instituţii financiar-bancare după 9 septembrie - data la care a fost aprobată decizia Comisiei Europene privind cadrul temporar de criză pentru măsuri de ajutor de stat pentru sprijirea economiei ca urmare a agresiunii împotriva Ucrainei, spune Dumitru Nancu, directorul general al FNGCIMM, făcând referire programul IMM Invest Plus - componenta Agro IMM Invest, destinată sprijinului sectorului agricol. Domnia sa adaugă: "Practic, ne aflăm în etapa a treia a programului, în sensul că băncile au început deja să aprobe aceste cereri venite din partea fermierilor şi a celor care activează în sectorul agricol".

Pe programul Agro IMM Invest, componenta IMM Invest Plus, FNGCIMM are, până în prezent, 365 de cereri, în valoare totală de 446 de milioane de lei, menţionează Dumitru Nancu, subliniind: "Este foarte important că bugetul pe care l-am avut la dispoziţie în acest program - un plafon de 12 miliarde de lei - a fost suprasubscris în proporţie de 120%, ceea ce înseamnă că avem un interes mare din partea fermierilor. Pe partea de Agro IMM Invest avem un plafon de 2,6 miliarde de lei, din care 1,6 miliarde de lei sunt alocate Fondului Naţional de Garantare, iar un milliard - Fondului de Garantare a Creditului Rural".

Dumitru Nancu: "IMM Prod, cel mai accesibil program pentru mediul de afaceri"

Dumitru Nancu declară că un alt program destinat procesatorilor din industria agroalimentară, IMM Prod, este cel mai accesibil pentru mediul de afaceri, având şi dobânzile mici. Domnia sa precizează: "IMM Prod se adresează în special industriei procesatoare - tot ce înseamnă producţie - şi are două facilităţi: un credit de investiţii de maximum 10 milioane de lei pe şase ani, cu dobânda 1% plus ROBOR; şi un credit pentru capital de lucru de maximum 5 milioane de lei, unde dobânda este 1,5% plus ROBOR. Mai avem un avantaj pentru acest sector - pentru cei care vor să treacă la producţie, dobânda este 0,75% plus ROBOR".

Oficialul FNGCIMM aminteşte că, săptămâna aceasta, Comisia Europeană a consultat statele membre în privinţa ajutoarelor de stat, iar până la sfârşitul anului curent va fi modificat cadrul temporar în domeniu, astfel încât ajutoarele pentru IMM-uri să ajungă la 750.000 de euro, iar pentru agricultură la 150.000 euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb